Scrisoare comună | Peste 200 de foști diplomați americani trag un semnal de alarmă privind leadershipul SUA în lume

  • 01 Aprilie 2018 12:26
Scrisoare comună | Peste 200 de foști diplomați americani trag un semnal de alarmă privind leadershipul SUA în lume

Peste 200 de foști ambasadori și diplomați americani au semnat o scrisoare în care trag un semnal de alarmă asupra diminuării leadershipului SUA în lume și fac apel către senatori să pună presiune asupra lui Mike Pompeo referitor la planurile sale de a „inversa coroziunea Departamentului de Stat” dacă acesta va fi confirmat ca secretar de stat, transmite Washington Post.

Scrisoarea este adresată Comitetului pentru Relații Externe al Senatului, care este așteptat să organizeze audieri de confirmare pentru Pompeo luna viitoare. Directorul CIA l-a înlocuit pe Rex Tillerson, care a fost concediat fără rezerve de președintele Trump acum două săptămâni, notează CaleaEuropeana.ro

Scrisoarea nu menționează numele lui Donald Trump sau al lui Rex Tillerson, însă afirmă că nominalizarea lui Pompeo este o oportunitate de a se concentra pe „nevoia urgentă de a restabili puterea și influența diplomației americane”. 

Nicholas Burns, fost secretar de stat adjunct pentru afaceri politice și fost ambasador SUA la NATO, a numit această scrisoare „un strigăt din inimă” pentru diplomații care au privit disperați cum Departamentul de Stat a fost marginalizat  în timpul administrației Trump.

„Există o speranță că un secretar puternic, cum ar fi Mike Pompeo, cu un trecut bun la CIA care sprijină oamenii de carieră, va decide că este timpul să reconstruiască Departamentul de Stat”, a spus Burns, care a fost printre cei care au semnat scrisoarea. „Ceea ce Tillerson a încercat să facă a fost un dezastru”, a completat acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău