Scriitorul Igor Guzun a lansat cartea „Vinil Collection”

  • 05 Octombrie 2018 19:54
Scriitorul Igor Guzun a lansat cartea „Vinil Collection”

Cartea „Vinil Collection”, semnată de scriitorul Igor Guzun, a fost lansată joi, 4 octombrie, la Muzeul de Artă a Moldovei. Cartea este o ediție revăzută și completată cu texte noi, a versiunii cărții „Vinil”, lansată în 2015 de același autor, transmite IPN.

Potrivit autorului cărții, volumul cuprinde o colecție de texte scurte axate pe lucruri emoționante și fundamentale din viața unui om. El spune că atunci când oamenii își amintesc de obiectele și stările incluse în carte, ca de o colecție veche de discuri de vinil, mai există șanse de a progresa ca oameni.

„De ce iubim cărțile? Pentru că ele ne ajută nu doar să fim oameni deștepți, dar să facem lucruri deștepte. Și când spunem că o carte ne emoționează sau ne mișcă, de fapt, ne mișcă să facem fapte bune”, spune autorul. El mai spune că, o carte este carte nu doar datorită numelui care este pe copertă, ci mult mai multor oameni care s-au adunat în jurul ei și au depus eforturi ca ea să se întâmple.

Cartea „Vinil Collection” de Igor Guzun apare cu sprijinul Băncii Comerciale Mobiasbancă – Groupe Société Générale. Stela Ciobanu, secretar general al Băncii, consideră că nu există motivație mai bună de a face lucruri bune decât muzica, pictura și cartea. „Am citit într-un suflu această carte. M-am regăsit în toate etapele descrise, de la copilărie la maturitate. Îmi place limbajul utilizat și această carte va fi descoperită și de generația nouă, care sunt sigură că prin lectura ei vor reveni la carte. E o radiografie a lucrurilor care contează cel mai mult pentru noi: oameni, emoții, sentimente”, a conchis Stela Ciobanu.

La evenimentul de lansare a scrierilor au venit să-și împartă emoțiile lecturii, colegi, prieteni și cunoscuți ai autorului. Sorin Meriacre, președintele Fundației Est-Europene, consideră că autorul cărții a folosit vinilul pentru a reproduce și a printa pe hârtie gândurile sale. „Vinil” este o colecție de amintiri frumoase, unele poate triste. Mai triste, probabil, pentru că noi nu mai suntem copii”, a conchis Sorin Meriacre.

„Citind „Vinilul”, mi-am dat seama că la vârsta mea îl înțeleg într-un fel și cu siguranță peste cinci, zece sau douăzeci de ani, când o să-l citesc, o să-l regândesc și o să-l înțeleg altfel. Or „Vinilul” conține lucruri reprezentative atât oamenilor Moldovei, cât și Republicii Moldova, atât locului cât și globului. Îmi doresc ca această carte să fie citită și de găști, pentru că acolo găsim și lucruri care-ți stârnesc zâmbetul”, a spus interpreta Stela Botez.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău