Scriitori din R. Moldova și România, împreună la Târgul de Carte de la Guadalajara. Uniunea Europeană are statut de invitat de onoare

  • 24 Noiembrie 2023 14:36
Scriitori din R. Moldova și România, împreună la Târgul de Carte de la Guadalajara. Uniunea Europeană are statut de invitat de onoare

Scriitorii Tatiana Țîbuleac, Stejărel Olaru, Dinu Flămând, Svetlana Cârstean și Adina Rosetti și agentul literar Livia Stoia participă, cu sprijinul Ministerul Culturii, al Institutului Cultural Român și al Embajada de Rumania en México/Ambasada României în Mexic, la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Guadalajara / Feria Internacional del Libro de Guadalajara (FIL), desfășurată în perioada 25 noiembrie – 3 decembrie 2023, relatează ICR pe pagina sa de Facebook.

Având tema „Construirea unei uniuni a culturilor”, ediția de anul acesta a târgului are ca invitat special Uniunea Europeană, fiind prezenți 75 de autori din cele 27 de state membre ale UE și din Ucraina.

Literatura română va fi prezentată la FIL în cadrul standului Uniunii Europene, organizat de Delegația Uniunii Europene în Mexic, unde vor fi expuse volume în limba spaniolă din toate țările UE, precum și materiale de informare, printre care broșura Nuevos Libros de Rumania, în care sunt prezentați treizeci de autori români. De asemenea, în cadrul standului va exista și o secțiune de vânzare de carte.

Ceremonia de deschidere a FIL va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie 2023, la ora locală 11:00, în prezența oficialităților, când va fi înmânat și Premiul pentru Literatură în Limbi Romanice, acordat anul acesta scriitoarei mexicane Coral Bracho, premiu cu care au fost distinși în trecut scriitorii români Mircea Cărtărescu (2022) și Norman Manea (2016).

De asemenea, Orchestra de Tineret a Uniunii Europene / European Union Youth Orchestra – EUYO, sub bagheta dirijorului mexican Carlos M. Prieto, va susține un concert inaugural sâmbătă, 25 noiembrie 2023 – 39 de membri ai EUYO vor concerta împreună cu 39 de muzicieni mexicani, din program făcând parte, alături de lucrări de Aaron Copland, Heinrich Ignaz, Marshall Marcus, Blas Galindo, Gabriela Ortiz, Arturo Márquez, José Pablo Moncayo și Șase dansuri românești de Béla Bartók.

Detalii suplimentare și programul scriitorilor români la FIL 2023: www.icr.ro/targ-carte-guadalajara2023

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău