Scriitoarea Ana Blandiana este în competiție pentru Premiul Literar European „Strega”

  • 17 Octombrie 2021 14:00
Scriitoarea Ana Blandiana este în competiție pentru Premiul Literar European „Strega”

Scriitoarea și militanta pentru libertăți civice Ana Blandiana este în competiție pentru Premiul Literar European „Strega”, aflat la a 8-a ediție. Decizia juriului va fi anunțată azi, la Târgul Internațional de Carte de la Torino. Cunoscuta poetă concurează cu singurul ei roman „Sertarul cu aplauze”, început sub regimul comunist și terminat după Revoluție.

Scriitoarea Ana Blandiana face parte din grupul celor cinci finaliști ai Premiului European „Strega 2021”, cu volumul „Sertarul cu aplauze”, tradus în limba italiană de profesoara Luisa Valmarin. 

„Asta este, trebuie să spun, o foarte mare bucurie pentru mine. Mi se pare o minune. Adică, mă încurajează să continui să scriu proză, ceea ce nu mi s-a mai întâmplat de la acest roman. Înțelegerea trecutului ne face să înțelegem și reziduurile acestui trecut din societatea de azi. De ce înaintăm atât de greu? Pentru că există încă foarte, foarte mult praf din trecut”, a afirmat Ana Blandiana.

Premiul European „Strega 2021” va fi anunțat și acordat în această seară în cadrul Salonului Internațional de Carte de la Torino la Cercul cititorilor.

Sursa: RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău