Scretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, cere Turciei eliberarea rapidă a tuturor deținuților americani

  • 13 Octombrie 2018 08:08
Scretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, cere Turciei eliberarea rapidă a tuturor deținuților americani

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a îndemnat vineri guvernul turc "să-i elibereze rapid" pe ceilalți americani și angajați locali ai misiunilor diplomatice americane aflați în închisoare în Turcia, după punerea în libertate a pastorului Andrew Brunson, relatează AFP.

"Este o zi mare pentru America! Un alt cetățean american a fost eliberat. Lumea trebuie să știe că președintele Statelor Unite și Departamentul de Stat continuă să lucreze din greu pentru a aduce acasă toți ostaticii americani și pe cei care sunt închiși fără vină", a scris el pe Twitter.

Un tribunal turc din Aliaga, regiunea Izmir, a ordonat vineri eliberarea pastorului american Andrew Brunson, a cărui detenție a provocat o gravă criză diplomatică între Ankara și Washington. Instanța de judecată a acceptat solicitările parchetului turc de a ridica măsura arestului la domiciliu și interzicerea părăsirii teritoriului Turciei de către Brunson, care a putut pleca astfel din țară.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat că îl va primi pe Andrew Brunson în Biroul Oval la Casa Albă "probabil sâmbătă".

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău