Școlile și spitalele din Rep. Moldova vor primi cărți de sărbători în cadrul unei campanii inițiate de către Guvern

  • 22 Decembrie 2022 13:23
Școlile și spitalele din Rep. Moldova vor primi cărți de sărbători în cadrul unei campanii inițiate de către Guvern

Școlile și spitalele din Rep. Moldova vor primi cărți de sărbători în cadrul unei campanii inițiate de către Guvern. Campania se va derula până pe 30 decembrie, având drept scop promovarea lecturii în rândul tinerilor și încurajarea părinților să participe la procesul educativ, au declarat la Radio Chișinău specialiști în comunicare din cadrul Cancelariei de Stat, transmite Radio Chișinău.

Campania inițiată de Guvernul Rep. Moldova are drept scop încurajarea lecturii și ancorarea tinerilor în valorile societale. Potrivit statisticilor, 20% din populație, adică o persoană din cinci, nu a citit nicio carte, a subliniat specialista în comunicare din cadrul Cancelariei de Stat, Aura Revenco:

„Să încurajăm astfel lectura. Să direcționăm, până la urmă atenția copiilor din online, din telefoane, în cărți. Întru-un dar care îi poate inspira și le poate stimula imaginația, și care îi poate face să își dorească, sau să viseze la ceva mai mult decât astăzi. Scopul nostru (n.r. al Guvernului) a fost de a atrage atenția asupra lecturii în primul rând ca un mod de dezvoltare a copiilor, profesională, de ce nu dacă ne referim la părinți, despre oamenii care muncesc, dar și socială – să încurajăm lectura în rândul publicului larg”, a subliniat Aura Revenco

Cartea poate încuraja și face oamenii să viseze. Una din opt mame nu citește, din păcate, povești copiilor, a menționat Aura Revenco analizând datele statistice:

„Atunci când citești o carte, nu ești întrerupt de publicitate. Ce m-a întristat în acel sondaj, că una din opt femei nu este în stare, nu este capabilă să citească povești copiilor lor. Or de acolo începe totul. Eu îmi amintesc în anii 90, când se stingea lumina periodic, tatăl meu mă punea pe genunchii lui, seara când nu era lumină și nu puteam să îmi fac temele la lumina lumânării, de exemplu, și recitea din Mihai Eminescu. Eu așa am învățat „somnoroase păsărele, „Luceafărul”. Și ceea ce mi-a marcat mie copilăria era anume lipsa cărților (n.r. din biblioteci, școli) ”, afirmă Aura Revenco.

Cărțile vor fi distribuite bibliotecilor din școlile și spitalele care au nevoie să își suplimenteze fondurile livrești, a mai spus Aura Revenco.

În cadrul campaniei participă atât autoritățile publice, cât și companiile private. Publicul larg, care dorește să facă donații de carte, este invitat să le pună sub bradul din interiorul Guvernului, intrarea din strada G. Bănulescu-Bodoni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău