Școlile din Iran s-au redeschis pe fondul temerilor privind răspândirea COVID-19

  • 05 Septembrie 2020 16:27
Școlile din Iran s-au redeschis pe fondul temerilor privind răspândirea COVID-19

Școlile din Iran s-au redeschis sâmbătă pentru cei 15 milioane de elevi din țară după o perioadă de șapte luni, în pofida îngrijorărilor cu privire la răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"În acest an, ne asumăm o mare responsabilitate față de elevii noștri", a declarat președintele Hassan Rouhani, care a supravegheat deschiderea școlilor într-o conferință video transmisă în direct de televiziunea de stat.

Educația și sănătatea sunt la fel de importante pentru societate, a mai spus el, însă a adăugat că părinții nu vor fi obligați să-și trimită copiii înapoi la școală.

Presa iraniană a declarat că seminariile s-au redeschis sâmbătă pentru aproximativ 50.000 de elevi.

Mai mulți experți din domeniul medical și-au exprimat îngrijorarea cu privire la redeschiderea școlilor și a universităților din Iran, una dintre țările cele mai afectate de pandemia de COVID-19 din Orientul Mijlociu.

Dr. Mohammad Reza Zafarghandi, șeful Consiliului Medical al Iranului, a afirmat într-o scrisoare către ministrul educației că "decizia surpriză de redeschidere a școlilor va conduce fără îndoială la creșterea poverii" asupra serviciilor medicale ale țării

"Când o epidemie apare, școlile sunt primele locuri care ar trebui închise și ultimele care trebuie redeschise", a spus Zafarghandi, citat de agenția de știri ISNA.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 în Iran a ajuns la 22.154, a anunțat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Sima Sadat Lari, în timp ce numărul total de cazuri de coronavirus a ajuns la 384.666 în țară.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău