Școlile din Chișinău se confruntă cu lipsa cadrelor didactice

  • 21 August 2014 14:44
Școlile din Chișinău se confruntă cu lipsa cadrelor didactice

Fluctuația cadrelor didactice este una dintre problemele cu care se confruntă școlile din municipiul Chișinău, a declarat șefa direcției de învățământ din capitală Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb în cadrul Conferinței anuale a pedagogilor.

Peste 700 de profesori au abandonat sistemul de învățământ anul acesta, iar în grădinițe mai rămân 130 de locuri vacante, a subliniat șefa direcției educație.

Totodată, peste 300 de clase din 27 de școli sunt incomplete, numărul mic de elevi fiind o altă problemă a instituțiilor de învățământ din Capitală. A fost propusă o schemă de optimizare a rețelei de școli, dar aceasta nu a fost acceptată de Consiliul Municipal Chișinău, astfel că, potrivit Tatianei Nagnibeda-Tverdohleb, se cheltuiesc suplimentar 6 milioane de lei pentru întreținerea instituțiilor. 

La Conferința municipală a pedagogilor au participat și prim-ministrul Iurie Leancă și ministrul Educației Maia Sandu. Oficialii au vorbit despre măsurile luate de Guvern pentru a spori calitatea studiilor și a consolida rolul pedagogilor în acest proces. În următorii patru ani vor fi renovate 90 de școli și licee, iar lucrările la cinci dintre acestea vor începe până la sfârșitul anului. Tot în acest an vor fi operate majorări cu 20% a salariilor angajaților din domeniul educației, a declarat prim-ministrul Iurie Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău