Școli închise și ambarcațiuni ancorate în unele zone din Grecia din cauza vremii severe

  • 28 Septembrie 2018 19:46
Școli închise și ambarcațiuni ancorate în unele zone din Grecia din cauza vremii severe

Rafalele puternice de vânt, care însoțesc un front atmosferic rece, au continuat să măture Grecia vineri, vremea severă determinând închiderea școlilor și ancorarea ambarcațiunilor în mai multe regiuni ale țării, relatează agenția elenă de știri AMNA, citată de Xinhua.

Frontul rece care s-a abătut asupra Greciei începând de marți a perturbat programul de circulație al feriboturilor și trenurilor și a provocat întreruperi sporadice ale furnizării energiei electrice din cauza arborilor căzuți pe liniile de înaltă tensiune.

Autoritățile au dispus închiderea școlilor în Attica și în mai multe insule din Marea Egee, ca măsură de precauție.

Meteorologii au emis avertizări privind evoluția unui ciclon rar pentru Grecia mediteraneană, care va afecta vineri partea de vest a țării și va înainta sâmbătă către zona centrală.

Autoritățile au îndemnat populația să rămână vigilentă pentru a nu fi surprinsă de fenomenele de vreme extremă și au recomandat evitarea călătoriilor nenecesare.

Potrivit prognozelor emise de Observatorul Național din Atena, rafalele de vânt ar putea atinge gradul 12 pe scara Beaufort, iar în Marea Egee s-ar putea forma valuri de până la 11 metri înălțime.

Serviciile de urgență sunt în alertă de inundații, în special în regiunile din Attica, recent afectate de incendii, precizează Xinhua.

"Fenomenele se vor agrava vineri și se vor propaga în toată țara, în special în nord", unde temperatura va scădea până la 10 grade Celsius, mult sub media anuală a acestui anotimp", au avertizat săptămâna aceasta meteorologii eleni.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău