Școli din regiunea Cernăuți, mobilate și dotate cu tehnică IT cu sprijinul României

  • 14 Decembrie 2022 11:45
Școli din regiunea Cernăuți, mobilate și dotate cu tehnică IT cu sprijinul României

17 școli românești din Ucraina au fost dotate cu aparatură IT, rechizite și mobilier, cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Guvernului României, relatează InfoPrut.ro.

Astfel, în perioada 10-13 decembrie, au fost dotate și mobilate liceele din Noua Suliță, Marșinți, Dinăuți, Răchitna, Mămăliga, Dranița, Costiceni, Boian (Nr. 1 și „Liderul”) și Hreațca, precum și unitățile din Nesfoia, gimnaziile nr.1 și 2 din Cernăuți și cele din Bereștea, Bălcăuți, Stălinești, grădinița din Dranița, relatează InfoPrut.ro.

Managerul de proiect, prof. Lilia Govornean, a mulțumit Consulului General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu, care a fost prezentă alături de beneficiari, împreună cu Dan Constantin, consul, pentru susținerea constantă acordată inițiativelor de promovare a învățământului în limba română.

Acțiunile au fost posibile în cadrul proiectului „Sprijinirea Educației în limba română” cu sprijinul Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău