Școala-grădiniță numărul 88 din orașul Codru renovată din banii României

  • 02 Decembrie 2015 19:01
Școala-grădiniță numărul 88 din orașul Codru renovată din banii României

Încă o instituție de învățământ a fost renovată și dată miercuri, 2 decembrie, în exploatare cu sprijinul financiar al Guvernului României.

Este vorba despre școala-grădiniță numărul 88 din orașul Codru din componența municipiului Chișinău. A fost reparat acoperișul, pereții exteriori, pavajul și câteva încăperi, pentru care a fost alocat un milion de lei. 80 la sută din această sumă reprezintă contribuția Guvernului român, iar restul – cea a autorităților locale.

„La grădiniță din acoperiș curgea apă, iar acum nu mai curge”, ne arată cum stau lucrurile Laura, o fetiță care frecventează această instituție.

Cei 170 de copii de la școala-grădiniță numărul 88 din orașul Codru se bucură de faptul că acum clădirea în care învață este mai colorată, mai comodă și mai călduroasă. Și directoarea interimară a instituției, Stela Lucăcel-Goncear, este mulțumită de rezultatul lucrărilor.

„S-a început de la acoperiș cu reparație capitală, fațada instituției, o parte din pavajul din față și câteva birouri – cabinetul medical, cel al psihologului, cabinetul metodic și spălătoria, pe care nu am avut-o până acum”, a mărturisit Stela Lucăcel-Goncear.

Primarul localității, Vladimir Munteanu, a menționat că este o investiție importantă pentru orașul Codru.

„S-au găsit bani și în bugetul local, nu e o sumă mare, dar tot ce s-a reparat adăugător va fi achitat de către primărie”, a constatat Vladimir Munteanu.

Renovarea acestei grădinițe, precum și a altor instituții educaționale reprezintă un bun exemplu al sprijinului pe care Bucureștiul îl acordă Republicii Moldova, a subliniat reprezentantul ambasadei României la Chișinău, Adrian Bîrlă.

„Sper să fie un exemplu foarte bun pentru viitor. Prin puterea exemplului să putem să atragem și alte instituții care să participe la acest proiect, pentru că din partea noastră și a Guvernului României, Republica Moldova va beneficia de toată deschiderea și tot ajutorul”, a declarat Adrian Bîrlă.

Instituția a fost renovată prin Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova, în valoare totală de 20 milioane de euro, la care au fost alocate suplimentar alte 3 milioane. Programul este implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău