Școala Profesională din Bubuieci are un laborator dotat cu tehnică performantă

  • 14 Mai 2016 11:30
Școala Profesională din Bubuieci are un laborator dotat cu tehnică performantă

Un laborator dotat cu utilaje și echipament performant a fost deschis la Școala Profesională din Bubuieci. În acest laborator vor fi instruiți elevii care învață meseria de bucătar, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerul Educației, atelierul a fost renovat în cadrul proiectului CONSEPT, implementat în parteneriat cu Fundația Liechtenstein Development Service (LED). Lucrările de reparație și echipament au costat 1,3 milioane de lei.

 

Ministrul adjunct al Educației, Cristina Boaghi, a declarat că Ministerul și-a propus să dezvolte acest segment al educației pentru a spori calitatea și a răspunde la necesitățile pieței muncii.

Potrivit reprezentantului Fundației LED, Pius Frick, organizația susține 21 de școli profesionale și două colegii din Republica Moldova, iar parteneriatul cu Școala din Bubuieci a fost inițiat acum doi ani.

 

La Școala Profesională din Bubuieci își fac studiile 159 de elevi, dintre care 50 studiază meseria de bucătar. Instituția pregătește specialiști la meseriile: bucătar, vânzător, floricultor, apicultor și controlor casier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău