Sclavia sexuală din spatele majoretelor Coreei de Nord. „Sunt forțate să participe la petrecerile politicienilor”

  • 26 Februarie 2018 16:16
Sclavia sexuală din spatele majoretelor Coreei de Nord. „Sunt forțate să participe la petrecerile politicienilor”

Majoretele nord-coreene, care au atras privirile tuturor la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, prin rigoarea cazonă a scenografiei, sunt folosite drept sclave sexuale de către regimul dictatorial de la Phenian. Afirmația îi aparține unei fost membre a orechestrei militare a Coreei de Nord, care a fugit în Coreea de Sud în 2008.

Lee So-yeon a vorbit într-un interviu pentru Bloomberg despre exploatarea sexuală la care sunt supuse cele 229 de femei din ansamblul de majorete, care reprezintă, totodată, și un element-cheie din aparatul propagandistic al Coreei de Nord.

Femeile sunt forțate să participe la orgiile politicienilor din vârful puterii de la Phenian.

„Când le vedeți, poate părea un spectacol fantezist din exterior. Cu toate acestea, ele trebuie să meargă la petrecerile biroului politic al partidului de la putere și să ofere servicii sexuale”, a spus So-yeon.

Cât timp au participat la Olimpiada din Coreea de Sud, majoretele Pheninaului au fost supravegheate de agenți tot timpul.

„Echipa de majorete a Coreei de Nord face un spectacol uimitor. Dar să nu uităm că ele sunt ostaticele unui regim criminal”, a scris recent pe Facebook politologul Ian Bremmer, președintele firmei de risc politic Eurasia Group.

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, a declarat închise Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, duminică, la finalul ceremoniei găzduite de Stadionul Olimpic din localitatea sud-coreeană.

„Jocurile Păcii'', cum au fost denumite aceste Jocuri, au debutat pe 9 februarie și au fost teatrul unei apropieri spectaculoase între Coreea de Sud și Coreea de Nord, care sunt încă în război din punct de vedere tehnic, din 1953. Delegațiile celor două state au defilat împreună la ceremonia de deschidere, existând și o echipă unificată de hochei pe gheață feminin.

La ceremonia de închidere a asistat și o delegație oficială din Nord, condusă de un controversat general, Kim Yong Chol, considerat „criminal de război'' de opoziția sud-coreeană, care a fost primit de președintele sud-coreean Moon Jae-in. La ceremonia de deschidere, Coreea de Nord a fost reprezentată de Kim Yo Jong, sora liderului Kim Jong-un.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău