Scholz este „îngrijorat” de rezultatul viitoarelor alegeri parlamentare din Franța

  • 24 Iunie 12:36
Scholz este „îngrijorat” de rezultatul viitoarelor alegeri parlamentare din Franța

Cancelarul german Olaf Scholz s-a declarat „îngrijorat” de rezultatul cu care s-ar putea încheia viitoarele alegeri parlamentare anticipate din Franța, un partener important în Uniunea Europeană, transmite dpa, notează Agerpres.

Sunt îngrijorat de alegerile din Franța”, a afirmat politicianul social-democrat, într-un interviu acordat duminică, 23 iunie, televiziunii publice ARD, la care face referire sursa.

El a explicat că speră că vor avea succes „partidele care nu sunt Le Pen”, referindu-se la formațiunea Adunarea Națională (RN, extremă dreapta) a Marinei Le Pen, dar a subliniat: „Francezii vor decide acest lucru”.

Scholz a mai spus că va continua să se întâlnească, în calitatea sa oficială, cu Emmanuel Macron, întrucât președinția acestuia nu este contestată, însă un parlament francez de extremă dreapta ar constitui o provocare.

Ca reacție la înfrângerea taberei sale liberale în alegerile europarlamentare și victoria răsunătoare a RN, președintele Macron a dizolvat parlamentul și a convocat alegeri legislative anticipate, care vor avea loc în două tururi, pe 30 iunie și 7 iulie, amintește dpa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău