Schimburile comerciale între Republica Moldova și Ucraina au crescut cu 40% în primul semestru al anului curent

  • 07 Octombrie 2018 12:12
Schimburile comerciale între Republica Moldova și Ucraina au crescut cu 40% în primul semestru al anului curent

În prima jumătate a anului curent, schimburile comerciale între Ucraina și Republica Moldova au crescut cu peste 40% față de aceeași perioadă a anului 2017, transmite INFOTAG care citează o declarație a premierul Volodimir Groisman, făcută la Chișinău.

Volodimir Groisman a precizat că volumul schimburilor comerciale între cele două țări a ajuns la aproape 500 milioane de dolari americani.

Premierul ucrainen a spus că la nivelul țărilor membre ale GUAM se discută despre posibila introducerea a unui regim de liber schimb, care să contribuie și la un regim comercial simplificat între producătorii din cele patru țări.

Șeful guvernului ucrainean a menționat că guvernele țărilor membre ale GUAM au sprijinit în unanimitate propunerea colegului moldovean de a elimina tariful de roaming la nivelul celor patru țări între Georgia, Ucraina, Azerbaidjan și Republica Moldova.

Întrebat despre posibilitatea de încetare a comunicației feroviare între Ucraina și Rusia, premierul ucrainean a declarat că țara sa nu va lua niciodată o decizie care ar putea dăuna partenerilor săi comercial din Republica Moldova în transportul de tranzit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău