Schimbări la postul vamal Palanca

  • 25 Septembrie 2016 19:19
Schimbări la postul vamal Palanca

La punctul de trecere a frontierei de stat „Palanca" - „Maiaki-Udobnoe", de pe traseul Odesa-Reni va fi instituit controlul comun la frontiera moldo-ucraineană.

Etapa de realizare a proiectului a fost abordată la finele săptămânii trecute în cadrul unei întrevederi dintre Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie cu șeful Oficiului EUBAM în Republica Moldova, Slawomir Pichor.

Cei doi au discutat despre etapa de realizare a proiectului privind organizarea controlului comun la postul vamal Palanca, precum și despre posibilitatea extinderii acestei practici și pentru alte posturi. Beneficiile implementării respectivului proiect constau în accelerarea traficului transfrontalier, sporirea transparenței în procesul de control, precum și diminuarea semnificativă a unor eventuale riscuri de corupție.

Un alt subiect discutat în cadrul întrevederii l-a constituit reducerea duratei de deplasare a trenului de pe ruta Chișinău-Odessa de la 5 la 3 ore, care va fi realizată prin excluderea unor staționări. În acest caz, controlul vamal va fi efectuat la destinație, în cadrul Gării Feroviare din Chișinău, astfel urmând a fi întreprinse demersuri de asigurare a infrastructurii necesare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău