Schimbări în Guvernul României. Miniștrii de interne și de externe vor fi înlocuiți

  • 16 Iulie 2019 10:48
Schimbări în Guvernul României. Miniștrii de interne și de externe vor fi înlocuiți

Miniștrii de interne și de externe ai României, Carmen Dan, și, respectiv, Teodor Meleșcanu vor fi înlocuiți. Deciziile au fost luate, luni, de Comitetul Executiv al PSD, unde s-a mai stabilit că partidul va avea candidat propriu la alegerile prezidențiale, informează Radio România Actualități. 

Nu a fost nominalizat încă, dar decizia a declanșat deja nemulțumirea partenerilor de la ALDE care și-l doreau candidat comun pe Călin Popescu-Tăriceanu. Acum avertizează că ar putea părăsi coaliția.

Astfel, senatorul PSD de Constanța, Nicolae Moga, o va înlocui pe Carmen Dan la Ministerul de Interne, iar Ramona Mănescu, de la ALDE, pe Teodor Meleșcanu la Ministerul Afacerilor Externe. Cei doi au fost criticați și de președintele României Klaus Iohannis pentru modul defectuos în care au fost organizate alegerile din 26 mai. Premierul Viorica Dăncilă a explicat că ei au pierdut sprijinul politic ca urmare a percepției publice nefavorabile. De asemenea, Mihai Fifor este propunerea PSD pentru a prelua mandatul de vicepremier pe parteneriate strategice, ca urmare a încheierii interimatului deținut, în prezent, de Ana Birchall.

O altă decizie politică luată de liderii PSD este aceea că social-democrații vor avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

Înlocuirea lui Teodor Meleșcanu fusese aprobată anterior chiar de conducerea ALDE, care i-a retras sprijinul politic. El a acceptat decizia, dar a precizat că nu se simte deloc vinovat de modul în care au fost organizate alegerile europarlamentare în străinătate.

Nici Carmen Dan nu are nimic să-și reproșeze. Ea a demisionat chiar înainte de reuniunea conducerii PSD și a spus că partidul cedează presiunilor președintelui Klaus Iohannis.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău