Schimbări climatice | Premierul canadian Justin Trudeau a spus la o întrevedere cu Biden că s-a simțit foarte tare absența SUA în poziția de lider

  • 24 Februarie 2021 11:10
Schimbări climatice | Premierul canadian Justin Trudeau a spus la o întrevedere cu Biden că s-a simțit foarte tare absența SUA în poziția de lider

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat, în cadrul unei întâlniri bilaterale cu președintele american Joe Biden, că s-a simțit foarte tare absența SUA în poziția de lider în lupta împotriva schimbărilor climatice, relatează DPA.

"Vă mulțumesc încă o dată pentru implicarea atât de puternică în combaterea schimbărilor climatice", a spus Trudeau într-un comentariu scurt făcut la începutul reuniunii virtuale de marți.

"S-a simțit foarte tare absența SUA în poziția de lider în ultimii ani", a adăugat el.

După întrevedere, cei doi lideri au anunțat crearea unui grup de lucru comun pentru a alinia politicile celor două state cu scopul de a ajunge la zero emisii de carbon până în 2050.

"Nu există nimic ce nu putem obține dacă ne angajăm să o facem", a spus Biden după întâlnire.

A fost prima întrevedere a lui Biden cu un alt lider de la preluarea președinției la 20 ianuarie.

Biden, care a semnat în prima zi de mandat un ordin executiv pentru revenirea SUA în Acordul de la Paris privind clima, a făcut din lupta împotriva schimbărilor climatice un obiectiv central al președinției sale.

Canada și SUA au convenit de asemenea să colaboreze pentru eliminarea rasismului din guvernele lor, să promoveze o relansare economică incluzivă, care sprijină afacerile deținute de femei și de minoritari, și să coopereze în domeniul apărării.

Biden a promis de asemenea sprijin pentru eliberarea a doi canadieni închiși în China.

La întrevedere au participat și vicepreședinta SUA, Kamala Harris, și Chrystia Freeland, vicepremierul canadian.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
2,19
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,24 m/s
Tue
-0
Wed
-1
Thu
0
Fri
-0
Sat
-0

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău