Schimb de experiență între reprezentanții Facultății de Drept a USM și ai instituțiilor de drept din Polonia

  • 28 Noiembrie 2022 14:16
Schimb de experiență între reprezentanții Facultății de Drept a USM și ai instituțiilor de drept din Polonia

În perioada 23-26 noiembrie curent, decanul Facultății de Drept, Serghei Brînza, însoțit de prodecanii Stela Botnaru și Oleg Pantea au efectuat o vizită de studiu în orașul Varșovia, Polonia.

Conducerea Facultății de Drept a participat la evenimente științifice, organizate la Universitatea din Varșovia și au vizitat instituții de drept din Polonia, se arată în comunicatul instituției.

În cadrul evenimentelor științifice au fost abordate subiecte privind problemele legii penale și contravenționale, executarea pedepsei privative de libertate, deținerea în arest a persoanelor, autoritățile competente să soluționeze cauzele contravenționale. Participanții au prezentat practica aplicării normelor penale și contravenționale în ambele state și problemele cu care se confruntă.

”Facultatea de Drept a USM are menirea să pregătească viitori profesioniști în spiritul corectitudinii aplicării legii, astfel încât beneficiarul să aibă parte de dreptate și echitate în aplicare, pentru a asigura principiile statului de drept”, a subliniat, în cadrul întâlnirii, decanul Facultății de Drept, Serghei Brînza.

În cadrul vizitei la Curtea Supremă de Justiție din Polonia, reprezentanții USM au avut întâlniri cu judecătorii Curții cu care au discutat procedurile operaționale interne, au participant la ședințe în complete penale și administrative, au vizitat sălile pentru deliberări, Marea sală a Plenului, precum și  Casa de Arest din Varșovia, unde se dețin persoane arestate preventiv pentru comiterea infracțiunilor și execută sancțiunea arestului contravențional.

Vizita a fost organizată de Universitatea de Stat din Varșovia în cadrul Proiectului „Școala de Drept polonez” deschisă la Chișinău, în baza Acorului de colaborare dintre Facultatea de Drept a USM și Facultatea de Drept a Universității din Varșovia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău