Schimb de experienta între o școală de muzică din Chișinău și un conservator din Franța

  • 23 Iunie 2019 11:52
Schimb de experienta între o școală de muzică din Chișinău și un conservator din Franța

Un grup de elevi ai școlii de muzică “Alexei Stârcea” din Chisinau s-au aflat, în perioada 14-21 iunie, la Paris, unde a avut lor un schimb de experiență cu elevii conservatorului “George Gershwin” din suburbia pariziana Conflans-Sainte-Honorine.

Inițiatoarea proiectului este pianista Ecaterina Baranov, originară din R.Moldova, cadru didactic al acestui conservator. Evenimentul s-a desfășurat în contextul împlinirii a 100 de ani de la nașterea compozitorului Alexei Stârcea și face parte din proiectul “Arc muzical istoric” care are drept scop redescoperirea muzicii clasice basarabene.

La concertul sustinut de elevii celor două școli a fost prezent și Ambasadorul interimar al Republicii Moldova în Franta, Vlad Chirinciuc, care a subliniat importanta proiectului și și-a arătat mulțumirea în legătură cu înalta pregătire a elevilor basarabeni.   

Directoarea școlii “A. Stârcea”, Irina Bogataia, coorganizatoare a proiectului, și-a exprimat speranșa că acest schimb de experiență se va intensifica în anii următori. 

Schimbul de experiență va continua în R. Moldova, în perioada 9-15 iulie, când elevii francezi urmează să vină la Chișinău și să susțină mai multe concerte în localitățile din țară. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău