Schimb de experiență între companiile de stat din domeniul infrastructurii rutiere din România și Republica Moldova

  • 18 Ianuarie 2022 10:07
Schimb de experiență între companiile de stat din domeniul infrastructurii rutiere din România și Republica Moldova

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor din Republica Moldova s-au aflat, în perioada 10 – 13 ianuarie 2022, într-o vizită de lucru la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România. 

Astfel, în cadrul întrevederii de la București, părțile au discutat subiecte ce țin de lucrările de întreținere sezonieră, reparație periodică și administrarea proiectelor de reparații capitale. De asemenea, s-a vorbit și despre utilizarea fondurilor externe pentru construcția, modernizarea și reabilitarea drumurilor naționale.

Conform unui comunicat de presă, delegația de la Chișinău a vizitat laboratorul de încercări al Centrului de Studii Tehnice Rutiere și Informatică (CESTRIN) și a discutat cu privire la certificarea, acreditarea și mentenanța acestuia.

De asemenea, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor din Republica Moldova au mai vizitat Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, dar și șantierul podului suspendat de la Brăila.

Mulțumim conducerii CNAIR în persoana Dlui Director General Cristian Pistol, Dnei Director Cristina Amarazeanu, Dlui Director Alexandru Pelin pentru ospitalitate, organizare și posibilitatea de a vizita obiectivele administrate și deschiderea pentru comunicare. Suntem convinși că experiența de administrare a drumurilor naționale obținută de CNAIR, va servi drept exemplu pentru dezvoltarea continuă a Î.S. „ASD”. Ne exprimăm gratitudinea pentru organizarea vizitei pe șantierul podului suspendat de la Brăila, care este o lucrare de importanță strategică în dezvoltarea transportului rutier. Manifestăm deosebit respect față de Directorul Executiv „CESTRIN” S.A. Ștefan Ioniță și colegii instituției pentru deschidere și colaborare, fiind impresionați de dotarea și posibilitățile acestora în asigurarea calității lucrărilor de infrastructură rutieră”, a declarat Sergiu Bejan, directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor din Republica Moldova.

Întrevederea a fost organizată în scopul dezvoltării comunicării și colaborării bilaterale, dar și pentru schimbul de experiență dintre cele două instituții.

Sursa: Infoprut.ro 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău