Schimb de experiență în prevenirea și combaterea corupției: Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, în vizită la Chișinău

  • 08 Decembrie 2023 19:56
Schimb de experiență în prevenirea și combaterea corupției: Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, în vizită la Chișinău

Pe parcursul zilelor 07-08 decembrie 2023, omologii din România, inclusiv Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Marius Ionuț Voineag și Directorul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), Virgiliu Călinescu, au efectuat o vizită la Chișinău, în cadrul unui proiect ce are ca scop consolidarea eforturilor în prevenirea și combaterea corupției, îmbunătățirea sistemului de recuperare a bunurilor infracționale și implementarea unor modificări legislative esențiale, relatează

La evenimentele organizate au participat, reprezentanți ai Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție,  PCCOCS, ARBI, DNA și ANABI din România și alți actori relevanți.

Primul eveniment a fost un atelier de lucru interinstituțional pentru recuperarea bunurilor infracționale, în cadrul căruia Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție și un alt procuror anticorupție, au participat în calitate de vorbitori. Atelierul a avut drept scop crearea unei platforme de dialog între actorii implicați în procesul de recuperare a bunurilor infracționale, accentul fiind pus pe schimbul de cunoștințe, experiențe și bune practici.

Omologii români și reprezentanți ai Procuraturii Anticorupție au participat și la un eveniment denumit Soros Talks: „Vor transforma noile modificări legislative Procuratura Anticorupție într-un DNA?”, dedicat dezbaterii asupra implementării recentelor modificări legislative care reconfigurează activitatea Procuraturii Anticorupție. Participarea reprezentanților DNA a adus oportunitatea de schimb de opinii și experiență.

În acest context, Șeful DNA a vizitat și colegii de la Procuratura Anticorupție, împărtășind experiența acumulată în lupta împotriva corupției în România și a evidențiat provocările specifice cu care se confruntă în această misiune vitală. Discuțiile au fost concentrate asupra strategiilor eficiente, a instrumentelor juridice și a celor mai bune practici în gestionarea cazurilor de corupție.

Implicarea în aceste evenimente reflectă angajamentul ferm al Procuraturii Anticorupție în lupta împotriva corupției și îmbunătățirea sistemului de justiție, în concordanță cu standardele internaționale și cu sprijinul partenerilor externi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău