Schemele de tratament al unor maladii vor fi actualizate din 1 aprilie

  • 20 Martie 18:38
Schemele de tratament al unor maladii vor fi actualizate din 1 aprilie

Schemele de tratament cu medicamente deja existente în lista celor compensate al unor maladii în staționarul de zi, cabinete de proceduri și la domiciliu vor fi actualizate începând cu data de 1 aprilie, comunică MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Consiliul pentru medicamente compensate a decis să aprobe schemele de tratament actualizate în baza protocoalelor clinice naționale și standardelor medicale de tratament pentru următoarele maladii prioritare, frecvent întâlnite în practica medicului de familie: bolile aparatului digestiv, ale sistemului osteo-articular, ale mușchilor și țesutului conjunctiv, ale aparatului urinar, bolilor endocrine, de nutriție și metabolism.

Aceste scheme vor fi elaborate în mod separat pentru copii și, respectiv, pentru adulți, cu ajustarea dozelor și duratei de tratament.

De asemenea, a fost revizuit modul de administrare și durata tratamentului pentru medicamentul sulodexidum în tratamentul diabetului zaharat + angiopatiile, nefropatia diabetică.

Medicamentul cu denumirea comună internațională leflunomidum a fost trecut de la tratamentul episodic al artritei la tratamentul de durată al bolilor de sistem și autoimune, acesta fiind compensat integral pentru adulți și copii.

Pacienții cu pielonefrită cronică, atât adulții cât și copiii, vor beneficia de tratament antibacterian în formă injectabilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
22
Sun
21
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău