Schema prin care Vladimir Putin acoperă răpirea a mii de copii ucraineni. Adolescenții ucraineni, înrolați cu forța

  • 15 Ianuarie 14:30
Schema prin care Vladimir Putin acoperă răpirea a mii de copii ucraineni. Adolescenții ucraineni, înrolați cu forța

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, Vladimir Putin ar fi ordonat autorităților instalate de Moscova în regiunile ocupate să deporteze copii ucraineni în Rusia folosind o schemă medicală. Totul a fost decis la o întâlnire cu membrii Consiliului prezidențial pentru societate civilă și drepturile omului, pe 7 decembrie., transmite ziare.com.

Kremlinul a publicat pe 12 ianuarie o listă cu ordinele oficiale date pe 7 decembrie.

Documentul include un ordin pentru oficialii ruși din zonele ocupate să ia "măsuri nespecificate" pentru "a veni în întâmpinarea nevoilor sistemului de sănătate". Adjunctul din regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov, a declarat pe 12 ianuarie că Putin personal a ordonat autorităților să facă examinări medicale preventive ale copiilor și că peste 110.000 de elevi ucraineni au fost examinați astfel. Copiii erau din regiunile Zaporojie, Herson, Donețk și Luhansk.

Potrivit lui Rogov, peste 450 de "specialiști" ruși din Crimeea și Adygea efectuează aceste examinări. Ei ar fi descoperit mii de copii cu "situații medicale nediagnosticate", pe care îi trimit "la tratament" - cel mai probabil în Rusia.

Putin a mulțumit în discursul său de Anul Nou autorităților ruse pentru eforturile lor de a trimite copii din teritoriul ucrainean ocupat să petreacă "sărbătorile" în Rusia.

Liste cu cei care ar urma să fie trimiși în război

Institutul pentru Studiul Războiului a atras atenția în rapoarte anterioare că oficialii de la Moscova folosesc pretextul "vacanțelor" pentru a justifica transferul copiilor ucraineni în Rusia și în Crimeea ocupată.

Think tank-ul american ISW subliniază din nou că deportările forțate ale copiilor ucraineni reprezintă o posibilă violare a Convenției pentru prevenirea și pedepsirea infracțiunii de genocid.

Potrivit reprezentantului Statelor Unite la OSCE, ambasadorul Michael Carpenter, numai în perioada Anului Nou, Rusia ar fi răpit 2.000 de copii ucraineni.

"În ultimele săptămâni, am văzut Rusia dublându-și cele mai disprețuitoare comportamente în Ucraina, inclusiv continuarea îndepărtării forțate a copiilor din sânul familiilor și din casele lor și transferarea lor în Rusia. În perioada Anului Nou, Rusia ar fi răpit 2.000 de copii din Ucraina, cu pretextul de a-i proteja de violența continuă a războiului declanșat chiar de Rusia", a subliniat Michael Carpenter.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,6 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
17
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău