Schemă de corupție la Dispensarul Municipal Dermato-venerologic din Chișinău. Doi funcționari și administratorul unei școli auto, reținuți de CNA și procurorii anticorupție

  • 30 Martie 2022 13:08
Schemă de corupție la Dispensarul Municipal Dermato-venerologic din Chișinău. Doi funcționari și administratorul unei școli auto, reținuți de CNA și procurorii anticorupție

Doi funcționari de la Dispensarul Municipal Dermato-venerologic din Chișinău și administratorul unei școli auto au fost reținuți de CNA și procurori, în cadrul mai multor dosare, în care sunt bănuiți de fapte de corupere pasivă și trafic de influență. Aceștia ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilitau procedura de admitere la comisia medicală pentru obținerea permisului de conducere, eludând procedura legală și pretinzând de la candidați sume ilicite de bani. 

Potrivit materialelor cauzei, administratorul școlii auto, în complicitate cu  mai mulți angajați ai Dispensarului, ar fi pretins și primit sistematic sume de bani ce variau între 200 și 1000 de lei, pentru a determina membrii comisiei de examinare să accepte persoanele la examenul medical în lipsa certificatelor necesare. Totodată, administratorul școlii este bănuit că ar fi pretins și primit mijloace bănești ce nu i se cuvin pentru a organiza susținerea probelor teoretice și practice și evaluarea candidaților cu calificativul admis. Acesta ar fi susținut că poate influența funcționari din cadrul Secției de calificare a conducătorilor auto Chișinău a Agenției Servicii Publice și că îi poate determina să adopte decizii favorabile candidaților.

În prezent, ofițerii CNA și procurorii cercetează zeci de episoade de corupție și trafic de influență, conexate într-o procedură comună. Pentru a fortifica probatoriul, în această dimineață, s-au desfășurat 37 de percheziții domiciliare și la birourile de serviciu ale mai multor figuranți pe dosar, inclusiv la Dispensarul Municipal Dermatovenerologic, la ASP și la persoane fizice. Drept urmare, doi funcționari ai Dispensarului și administratorul școlii auto au fost reținuți pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 7 ani de detenție.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău