Scene „apocaliptice”. Reacția șeful Programului Alimentar al ONU după ce a vizitat zonele devastate de cutremur în Turcia

  • 26 Februarie 2023 15:25
Scene „apocaliptice”. Reacția șeful Programului Alimentar al ONU după ce a vizitat zonele devastate de cutremur în Turcia

Seismele puternice, care au început pe 6 februarie, au lovit atât Turcia, cât și Siria vecină, provocând moartea a peste 50.000 de persoane, conform ultimului bilanț publicat vineri, relatează Reuters, citată de Agerpres. „Există un singur mod de a descrie ceea ce am văzut astăzi: apocaliptic”, a declarat David Beasley, care a mers în orașul Antakya, din provincia turcă Hatay.

 „Cartiere întregi s-au prăbușit; case distruse, școli și magazine închise; vieți distruse. Nivelul distrugerilor de aici este de neconceput”, a mai spus el.

Oficialul PAM a afirmat într-un comunicat că situația din Siria reprezintă o „catastrofă peste o altă catastrofă”, referindu-se la cei peste 12 ani de război civil din Siria. PAM a precizat că Beasley a vizitat un centru logistic al ONU unde camioanele sunt încărcate cu alimente și alte ajutoare de urgență înainte de a trecere granița în nord-vestul Siriei.

El a subliniat necesitatea extinderii livrărilor de alimente către Siria „prin toate rutele - fără nicio restricție” și a cerut „tuturor părților să faciliteze accesul”. Nord-vestul Siriei, controlat de rebelii care se opun regimului președintele Bashar al-Assad și în care populația depindea deja de ajutor pentru nevoile de bază, reprezintă zona din Siria cea mai afectată de seismele devastatoare. Intensificarea livrărilor de ajutoare depinde de deschiderea de către regimul sirian a unor puncte de trecere suplimentare în zonele controlate de rebeli în Siria.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău