Scandalul produselor alterate de la grădiniția nr.177 de la Ciocana. Ce spune ex-primarul interimar despre concedierea fostei directoare a instituției

  • 06 August 2019 09:05
Scandalul produselor alterate de la grădiniția nr.177 de la Ciocana. Ce spune ex-primarul interimar despre concedierea fostei directoare a instituției

Ex-primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu a comentat cazul fostei directoare a grădiniței nr. 177 de la Ciocana care s-a plâns Președinției că ar fi fost demisă din cauza că s-ar fi opus modului în care erau organizate achizițiile de alimente pentru copii, iar în instituție ajungeau produse de proastă calitate.

„A uitat că a fost demisă din funcție din cauza plângerilor părinților, că tolera maltratarea copiilor și colectarea de bani. Există un raport întreg la acest subiect”, a afirmat Ruslan Codreanu. 

Potrivit fostului primar, formarea comisiilor în vederea soluționării problemei alimentelor alterate din grădinițe nu este o soluție. „Problema foarte mare este că, câștigătorul în cadrul tuturor achizițiilor este desemnat agentul economic care are ca ofertă prețul cel mai mic pentru produsele alimentare. Dar prețul cel mai mic nu înseamnă și calitatea cea mai bună. O alta problemă majoră este că actualmente, DETS de sector organizează licitațiile fragmentat, dar tot ele sunt cele care monitorizează procesul de alimentație în instituțiile de învățământ. Ceea ce reprezintă o politică total greșită și manifestă conflicte de interes. Când am încercat să centralizez Direcțiile de învățământ de sector toate fracțiunile din CMC s-au opus”, a mai spus Codreanu.

El a mai amintit că șefa de educație de la Ciocana a fost demisă, exclusiv pentru problema achizițiilor publice în alimentația copiilor, la începutul lunii aprilie.

Amintim că fosta directoare a grădiniței nr. 177 a afirmat, într-o plângere de pusă la Președinție, că pe masa copiilor din instituție ajung pește cu viermi, carne în stare avansată de alterare și pâine cu mazut și elemente metalice – sunt alimente care ajung pe masa unei grădinițe din sectorul Ciocana.

Într-o postare pe pagina web a Președinției, se menționează că directoarea a fost concediată pentru încercarea de a se opune modului în care Direcția educație, tineret și sport a sec. Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe.

Directoarea nu a comentat afirmațiile lui Ruslan Codreanu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău