Scandalul interviului BBC cu Prințesa Diana din 1995: Jurnalistul Martin Bashir și-a cerut scuze prinților William și Harry

  • 23 Mai 2021 15:22
Scandalul interviului BBC cu Prințesa Diana din 1995: Jurnalistul Martin Bashir și-a cerut scuze prinților William și Harry

Jurnalistul Martin Bashir, acuzat că a folosit metode "înșelătoare" pentru a o convinge pe Lady Diana să acorde un interviu în 1995 televiziunii britanice BBC, și-a cerut scuze duminică prinților William și Harry, însă a afirmat că este "nerezonabil" să se facă o legătură între faptele sale și moartea mamei lor, relatează AFP, preluată de Agerpres.

La mai bine de 25 de ani după interviul exploziv cu Lady Di, un raport independent publicat joi a denunțat metodele "înșelătoare" folosite de jurnalistul Martin Bashi, în prezent în vârstă de 58 de ani, pentru a-l obține, determinând BBC să-și ceară scuze.
 
Difuzat în emisiunea "Panorama" în 1995 în fața a 23 de milioane de persoane, interviul a propulsat cariera lui Martin Bashir și a avut efectul unei bombe.
 
Prințesa Diana a afirmat în interviu că existau ''trei persoane'' în căsătoria ei - referire la relația pe care prințul Charles o avea cu Camilla Parker Bowles - și a recunoscut că ea însăși a avut o aventură.
 
Fratele Dianei, Charles Spencer, a susținut că Martin Bashir îi prezentase extrase de cont - care s-au dovedit a fi false - dovedind că serviciile de securitate plăteau două persoane la Curtea regală pentru a o spiona pe sora sa. Acesta este ceea ce l-a determinat, potrivit lui, să-l prezinte pe jurnalist prințesei Diana.
 
Martin Bashir, intervievat de The Sunday Times, a afirmat că îi pare sincer rău față de fiii prințesei, Harry și William. "Nu am vrut niciodată să îi fac rău Dianei în vreun fel și nu cred că am făcut-o", a declarat el pentru ziar.
 
Prinții William și Harry au spus că înșelătoria în cazul interviului acordat de prințesa Diana în 1995 pentru BBC și practicile lipsite de etică ale postului de televiziune au înrăutățit relația dintre părinții lor și au alimentat paranoia mamei lor.
 
BBC „nu a reușit să se ridice la standardele sale de integritate și transparență” privitor la interviul realizat de jurnalistul Martin Bashir cu prințesa Diana, arată rezultatele unei anchete independente anunțate joi.
 
La scurt timp, prințul William a spus că cel mai mult îl întristează faptul că mama lui nu a aflat vreodată că a fost păcălită. El a adăugat că și șefii BBC au greșit față de prințesa Diana, „nu doar de un reporter necinstit”.
 
Prințul Harry a criticat de asemenea postul de televiziune. Într-un comunicat separat, ducele de Sussex a spus că „reacția în lanț a unei culturi de exploatare și practici lipsite de etică” au dus la moartea mamei sale.
 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
11
Sat
11
Sun
12
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău