Scandalul automobilelor înregistrate în stânga Nistrului | Deputat: Igor Dodon s-a umilit în fața liderului separatist și a trădat interesele R.Moldova

  • 21 Ianuarie 2020 13:44
Scandalul automobilelor înregistrate în stânga Nistrului | Deputat: Igor Dodon s-a umilit în fața liderului separatist și a trădat interesele R.Moldova

Înmatricularea automobilelor înregistrate în stânga Nistrului este un proces corect și tot mai intens, a declarat astăzi președintele Igor Dodon, în contextul scandalului din ultimele zile în privința acestui subiect. El consideră că a procedat corect contactându-l pe liderul separatist Vadim Krasnoselski, în timp ce deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate consideră că s-a umilit și a trădat interesele Republicii Moldova.

După ce Biroul pentru Reintegrare a anunțat că a suspendat regimul de testare la trecerea frontierei de stat moldo-ucrainene pentru automobilele înmatriculate în stânga Nistrului, Igor Dodon a declarat că nu a fost vorba de vreo cedare, dar că acțiunile ar face parte dintr-un mecanism stabilit încă în anul 2017 în cadrul formatului de negocieri 5+2. El susține că l-a sunat pe Vadim Krasnoselski pentru a clarifica situația.

„A apărut necesitatea să discut cu Krasnoselski după ce în urma unor interpretări greșite a apărut informația despre anumite blocaje. Am ridicat telefonul, l-am sunat pe dl. Krasnoselski și l-am întrebat – Dle Krasnoselski ce fel de blocaj? Și nu am ajuns la blocare. Eu cred că este un subiect care se gestionează corect și eu cred că în timpul apropiat tot mai mulți locuitori din stânga Nistrului vor obține plăcuțele neutre”, a declarat Igor Dodon.

Pe de altă parte, vicepreședintele Parlamentului din partea PAS, Mihai Popșoi susține că Igor Dodon s-a umilit în fața liderului separatist și a trădat interesele Republicii Moldova.

„Președintele Dodon tranzacționează interesele Republicii Moldova prin înțelegeri cu liderii separatiști din stânga Nistrului. Se pare că Dodon și-a adus aminte că e președinte și a încercat să aplice legea din 2018, doar că în foarte scurt timp cineva i-a arătat locul și, mai mult decât atât, l-a pus în situația să se umilească în fața așa-zisului lider de la Tiraspol Krasnoselski și a curmat după doar câteva zile implementarea acestei interdicții”, a afirmat deputatul.

Amintim că din 2018 Republica Moldova eliberează numere de înmatriculare neutre, adică fără însemnele de stat, automobilelor din stânga Nistrului pentru a fi acceptate în circulația internațională, deoarece Uniunea Europeană nu recunoaște numerele transnistrene. Acestea sunt însă acceptate în spațiul CSI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău