Alegeri 2016: Scandal la CEC din cauza unor ”documente secrete”

  • 29 Septembrie 2016 18:22
Alegeri 2016: Scandal la CEC din cauza unor ”documente secrete”

Comisia Electorală Centrală a înregistrat joi, 29 septembrie, încă trei candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova, în cadrul unei ședinței care s-a terminat cu scandal.

Doi potențiali candidați au depus lista cu semnături în favoarea lor, iar cel puțin un pretendent a anunțat că o va face pe parcursul zilei de joi, când este ultima zi de prezentare a listelor de subscripție.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat deja opt candidați la funcția de președinte. Astăzi au fost înregistrați candidatul formațiunii Partidul Nostru Dumitru Ciubașenco, cel al Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu și candidatul Partidului Socialiștilor Igor Dodon.

Mai multe discuții a provocat dosarul prezentat de Maia Sandu, din cauza unor presupuse nereguli privind utilizarea mijloacelor financiare în campania de colectare a semnăturilor, dar, până la urmă, membrii CEC au votat unanim pentru înregistrarea acesteia.

Ședința Comisiei a fost însoțită și de un scandal din cauza unui presupus ”raport secret”. Unul din membrii CEC, Sergiu Gurduza, i-a cerut președintei Comisiei Alina Russu să i-l întoarcă și a anunțat că va boicota ședințele dacă nu îl va primi.

Alina Russu a sugerat că nu ar exista un asemenea document.

Astăzi este ultima zi în care CEC recepționează listele de semnături în favoarea potențialilor candidați la funcția de președinte. Până la această oră au mai prezentat listele candidata Partidului Dreapta Ana Guțu și deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi, iar în scurt timp ar urma să vină la CEC și Vasile Tarlev.

De mâine începe oficial campania electorală pentru cei opt candidați înregistrați: Marian Lupu (PDM), Mihai Ghimpu (PL), Iurie Leancă (PPEM), Andrei Năstase (Platforma DA), Inna Popenco (Ravnopravie), Dumitru Ciubașenco (formațiunea Partidul Nostru), Maia Sandu (PAS) și Igor Dodon (PSRM).

Cei care vor depune astăzi listele de subscripție vor putea începe campania după ce vor fi înregistrați oficial.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:8,23 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău