SCANDAL în SUA: New York Times scrie despre legăturile lui Donald Trump cu grupări proruse

  • 16 August 2016 09:38
SCANDAL în SUA: New York Times scrie despre legăturile lui Donald Trump cu grupări proruse

Scandal în tabăra candidatului republican la președinția SUA.

Cotidianul The New York Times a dezvăluit că Paul Manafort, șeful echipei de campanie a lui Donald Trump, a oferit consultanță politică Partidului Regiunilor, formațiunea fostului președinte prorus al Ucrainei Viktor Ianukovici. Candidata democrată Hillary Clinton a cerut clarificări.

Note scrise, ajunse în posesia jurnaliștilor americani, arată că Paul Manafort, șeful de campanie al lui Donald Trump, ar fi primit 12,7 milioane de dolari, în mod secret, în perioada 2007-2012, de la formațiunea prorusă Partidul Regiunilor, condusă de fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici.

Direcția națională anticorupție din Ucraina. Viktor Ianukovici a fost înlăturat de la putere la începutul anului 2014 și se află în Rusia. Potrivit dezvăluirilor jurnaliștilor americani, Paul Manafort a fost unul dintre principalii consilieri ai fostului președinte prorus.

„Încă o dată, cotidianul The New York Times a ales să ignore faptele și jurnalismul profesionist pentru a-și respecta agenda politică, alegând să îmi atace personalitatea și reputația în loc de a prezenta o relatare corectă. Sugestia că aș fi acceptat plăți ilegale este nefondată, naivă și lipsită de sens.” a declarat Paul Manafort, șeful echipei de campanie a lui Donald Trump.

Reacția Partidului Democrat a fost promptă. Liderii democrați au cerut explicații în legătură cu pozițiile politice favorabile președintelui rus Vladimir Putin pe care Donald Trump le-a adoptat de-a lungul timpului.

„Donald Trump are responsabilitatea de a dezvălui legăturile șefului de campanie, Paul Manafort, și ale altor consilieri, cu entități ruse ori proruse, inclusiv dacă vreunul dintre angajații sau consultanții lui Trump sunt plătiți sau reprezintă astfel de entități” a declarat Robby Mook reprezentant al echipei lui Hillary Clinton.

Donald Trump este nemulțumit de modul în care, spune el, este prezentat de presa americană. Sâmbătă, Trump a amenințat din nou că va retrage acreditările jurnaliștilor de la cotidianul The New York Times, după ce ziarul a publicat un articol despre eforturile echipei sale de campanie de a-l face să se concentreze pe temele generale ale campaniei. Candidatul republican a retras deja acreditările altor publicații, inclusiv ale The Washington Post.

Și, în timp ce Donald Trump se duelează cu jurnaliștii, sondajele de opinie arată că doar jumătate dintre republicanii din New York îl susțin pe Donald Trump. Hilary Clinton, care a reprezentat statul New York în Senat, are un avans de 30 de procente.

SURSA: money.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău