Scandal diplomatic între Bulgaria și Rusia, din cauza unui brad de Crăciun

  • 31 Decembrie 2018 10:50
Scandal diplomatic între Bulgaria și Rusia, din cauza unui brad de Crăciun

Pomul de Crăciun trimis de primarul Moscovei a fost inaugurat pe data de 18 decembrie în Piața "Sfânta Nedelia" din centrul Sofiei de către ambasadorul Rusiei, Anatoly Makarov și de viceprimarul capitalei bulgare, Todor Chobanov.

Organizația ucrainenilor din Bulgaria însă a împodobit, a doua zi, pomul cu nave colorate în galben și albastru și lozinci prin care se cere eliberarea marinarilor ucraineni făcuți prizonieri în urma incidentului de la Strâmtoarea Kerci.

A intervenit poliția pentru a verifica documentele de identitate ale protestatarilor și a înlătura lozincile, iar Kostadin Kostadinov, președintele partidului prorus "Văzrajdane"(Renaștere), a calificat, într-un articol, protestatarii proucraineni drept oligofreni și slabi la minte. 

Articolul a fost preluat în pagina de internet a Ambasadei Rusiei, ceea ce a provocat reacția negativă din partea unor partide și organizații nonguvernamentale.

Într-o declarație, Ministerul bulgar de Externe și-a exprimat indignarea și a avertizat că gestul antiucrainean al ambasadei ruse va putea provoca sentimente antirusești în Bulgaria.

Sursa: rra

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău