SBU a deconspirat o rețea de contrabandiști în care sunt implicați așa numiți oficiali transnistreni

  • 10 Iunie 2021 15:40
SBU a deconspirat o rețea de contrabandiști în care sunt implicați așa numiți oficiali transnistreni

Ofițerii de contraspionaj ai Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) din regiunea Odessa au deconspirat o rețea de trafic ilegal de migranți, arme și bunuri fără accize. Ofițerii de informații au stabilit că grupul infracțional include cetățeni din Ucraina și Republica Moldova, care transportau imigranți ilegali, arme și bunuri accizabile prin estuarul Kuchurgan. Conform datelor preliminare ale anchetei, este posibil că așa-ziși oficiali ai pretinsului minister al sănătății de la Tiraspol să fi fost implicați în organizarea rețelei de trafic, transmite TVR MOLDOVA.

Astfel, potrivit sursei citate, ofițerii SBU au reținut noaptea trecută doi infractori, cetățeni ai Ucrainei și ai R. Moldova. Reținerea a avut loc pe urme fierbinți în timp ce încercau să transporte un lot de bunuri și dispozitive explozive în Ucraina. Este vorba de mai mult de 5000 de pachete de țigări, 5 grenade RGD cu o siguranță, o grenadă cumulativă manuală RKG-3 și o grenadă F-1 cu o siguranță, 10 muniții pentru AGS-17, aproape 1200 de runde de calibru 5.45.

În ajun, ofițerii de contraspionaj ai SBU au documentat transferul ilegal al unui grup de imigranți ilegali prin această rețea peste granița de stat a Ucrainei.

Anchetatorii agențiilor de securitate au inițiat proceduri penale în conformitate cu Codul penal al Ucrainei.

Acțiunile de investigație continuă pentru a stabili toate circumstanțele activității ilegale și persoanele implicate în aceasta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău