S-au scurs 30 de zile în care urma să fie evaluată activitatea lui Alexandr Stoianoglo

  • 23 Decembrie 2021 08:14
S-au scurs 30 de zile în care urma să fie evaluată activitatea lui Alexandr Stoianoglo

Cele 30 de zile în care comisia constituită de CSP urma să evalueze performanțele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, s-au scurs. Contactat de IPN, șeful Serviciului protocol, relații internaționale și cu publicul al CSP, Eugen Roșca, a precizat că membrii comisiei de evaluare sunt în așteptarea unei decizii a Curții de Apel Chișinău, unde Alexandr Stoianoglo a contestat activitatea comisiei. În funcție de decizia instanței de apel, vor fi hotărâte acțiunile ulterioare.

Comisia a fost constituită pe 23 noiembrie. Potrivit Regulamentului, în termen de cel mult 30 de zile, urma să întocmească un raport și să propună acordarea unuia din calificative: „excelent”, „bine” sau „ nesatisfăcător”.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor figurează o adresare a Lidiei Bulgac, membră a Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general.

Alexandr Stoianoglo, suspendat din funcție din luna octombrie, este acum sub control judiciar.  Procurorii au finalizat urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depășire a atribuțiilor de serviciu. Stoianoglo mai este acuzat de abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent și favorizarea unui grup criminal organizat. Recent, i-au fost înaintate alte două capete de acuzare –încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmării penale. Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

Procedura de evaluare a performanțelor a fost inițiată ca urmare a unei sesizări a președintei Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău