Zeci de pasageri n-au putut evita carantina impusă de Norvegia

  • 09 August 2020 10:52
Zeci de pasageri n-au putut evita carantina impusă de Norvegia

Cei 158 de pasageri de la bordul unei curse a companiei scandinave SAS, ce efectua un zbor între orașul Nisa (sudul Franței) și capitala norvegiană Oslo, au fost nevoiți să rămână în carantină timp de 10 zile după ce avionul lor a aterizat la destinație chiar în momentul din care autoritățile norvegiene anunțaseră că încadrează Franța în „zona roșie”, relatează Agerpres si Digi24.ro

Cei aflați la bord sperau să scape de carantină și au aplaudat când pilotul le-a comunicat că vor ateriza fix la miezul nopții, a relatat cotidianul Dagbladet. Un singur minut le-a adus, însă, caratina. 

Potrivit înregistrărilor de pe aeroportul din Oslo și ale companiei SAS, cursa SK4700 a aterizat în capitala Norvegiei fix la miezul nopții. Site-ul de specialitate FlightRadar24 a consemnat aterizarea pe pista de la Oslo la ora locală 00:01 locală, 22:01 GMT, adică cu nouă minute mai devreme decât ora programată.

Plasarea Franței în „zone roșie” era prevăzută începând de la miezul nopții, așa că pasagerii trebuie să intre în carantină, a explicat pentru France-Presse Elisabeth Johansen, consilieră în Ministerul Sănătății norvegian. Pasagerii pot rămâne în carantină la locul de reședință și nu trebuie să rămână în hoteluri la aeroport, a precizat aceasta.

Norvegia a anunțat joi că Franța, Elveția, Monaco și Republica Cehă vor intra de a doua zi în „zona roșie” a coronavirusului, cele patru țări trecând din nou de pragul de 20 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

În ceea ce o privește, Norvegia se confruntă, la rândul ei, cu o înmulțire a contaminărilor, înregistrând 7 noi cazuri la 100.000 de locuitori în 14 zile, ceea ce înseamnî triplarea incidenței, conform datelor OMS Europa.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău