S-au efectuat 910 curse de evacuare a deșeurilor pe parcursul campaniei de salubrizare

  • 10 Aprilie 2023 18:37
S-au efectuat 910 curse de evacuare a deșeurilor pe parcursul campaniei de salubrizare

De la începutul campaniei de salubrizare de primăvară în municipiul Chișinău au fost efectuate 910 curse de evacuare a deșeurilor. Au fost implicate în același timp câte 20-25 de utilaje de transportare și 45 de utilaje de încărcare a deșeurilor. Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ și prestări servicii locative au antrenat 380 de persoane în fiecare zi, a menționat șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Ion Burdiumov, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei Chișinău, transamite IPN.


„În prezent pe tot teritoriul municipiului Chișinău se desfășoară campania de salubrizare sau bilunarul de primăvară. Săptămâna curentă este ultima săptămână din acest bilunar. La sfârșitul săptămânii vom prezenta un raport cu toate acțiunile care au fost întreprinse de toate subdiviziunile Primăriei: preturi, întreprinderile municipale și alte entități, instituțiile de învățământ, a afirmat șeful DGLCA.

Irina Boțu, comunicator la Direcția generală locativ-comunală și amenajare, a precizat pentru IPN că săptămâna trecută au fost efectuate 158 de curse de evacuare a deșeurilor. În fiecare zi au fost antrenați circa 380 de muncitori, 20 de utilaje pentru salubrizarea mecanizată și circa 15 utilaje de evacuare a deșeurilor.

Campania anuală de salubrizare de primăvară: „Curățenia generală de primăvară” a început pe 7 martie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău