S-au dat premii și medalii în domeniul vitivinicol pentru participanții la Sărbătorii Vinului 2019

  • 07 Octombrie 2019 10:45
S-au dat premii și medalii în domeniul vitivinicol pentru participanții la Sărbătorii Vinului 2019

Peste 60 de companii vinicole au participat la cea dea 18-a ediție a Sărbătorii Vinului, care s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână, la Chișinău și la vinăriile din R. Moldova.

Premiul Mare în domeniul vitivinicol pentru 2019 a fost oferit vinăriei „Bostovan”. Vinăria este lider de export în Europa Centrală și de Est, cunoscută ca unul dintre marii exportatori de vinuri, care au ajuns în România, Polonia, Cehia, Ucraina, Rusia, Statele Unite, China, Coreea, Japonia.

Medalia ce poartă numele savantului moldovean cu renume mondial Petru Ungureanu, autor al multiplelor invenții legate de tehnologia de producere a vinului, alături de titlul „Cel mai iscusit oenolog al anului” a fost oferită lui Victor Chira. 

„Viticultorul anului” a fost desemnat Victor Efros, care activează de 40 de ani în domeniul vitivinicol.

Medalia de recunoștință „Vinul Moldovei. O Legendă Vie", i-a revenit companiei vitivinicole „Vinuri de Comrat”. Aceeași distincție i-a fost acordată și profesorului universitar Grigore Musteață pentru merite deosebite în pregătirea și educarea cadrelor în industria vitivinicolă.

Și cele mai calitative vinuri cu Indicație Geografică Protejată au fost premiate în funcție de regiune: „Doina Vin” pentru Regiunea IGP „Codru”; „Kazayak-Vin” pentru regiunea IGP „Valul lui Traian”, iar „Vinăria Purcari” pentru regiunea IGP „Ștefan Vodă”.

De asemenea, au fost premiați importatorii de vinuri din R. Moldova – o companie din Polonia, una din China și din România.

sursa foto:diez.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău