Satul Talmaza - plasat în carantină, iar la Soroca se iau măsuri mai stricte: Mizăm pe conștiința cetățenilor și sperăm să fie respectat regimul, altfel nu combatem acest virus

  • 09 Aprilie 2020 14:15
Satul Talmaza - plasat în carantină, iar la Soroca se iau măsuri mai stricte: Mizăm pe conștiința cetățenilor și sperăm să fie respectat regimul, altfel nu combatem acest virus

Satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă a fost plasat, de astăzi, în carantină după ce 29 de persoane din localitate s-au îmbolnăvit de COVID-19. La intrările și ieșirile din sat au fost instituite patrule ale poliției. Tot de astăzi, în municipiul Soroca au fost înăsprite măsurile de carantină. Deși, localitatea se află în regim de izolare, încă, de la începutul lunii aprilie, numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus continuă să crească.

Decizia de a plasa în carantină satul Talmaza, cu o populație de 6800 de locuitori, a fost aprobată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale din 8 aprilie, deși autoritățile locale, încă la 21 martie, intenționau să instituie carantină, când fuseseră confirmate primele două cazuri de infecție. Atunci, însă, autoritățile centrale s-au opus măsurilor de izolare.

Viceprimarul localității, Iurie Barbalat, a menționat că oamenii nu au voie acum să iasă din sat, intrările și ieșirile fiind patrulate de militari și polițiști.

„Aranjăm punctele acum la intrare și ieșire. La noi satul este mare. Sunt trei ieșiri. Punem blocuri de beton. Patrule de Poliție, patrule de pompieri și salvatori umblă tot satul. La magazin este interzis. Intrarea și ieșirea - numai în baza unui permis.”

În municipiul Soroca au intrat de astăzi în vigoare măsuri mai restrictive de carantină, după ce numărul persoanelor infectate de COVID-19 a continuat să crească, în pofida regimului instituit la începutul lunii aprilie.

Viceprimarul de Soroca, Ana Ojog, ne-a comunicat că deși numărul celor bolnavi de COVID-19 crește alarmant, mulți dintre locuitorii municipiului, cu regret, nu respectă măsurile de carantină impuse.

„Se întreprind toate măsurile de către autorități așa ca dezinfectarea străzilor, scărilor din bloc. Sunt restricționate livrările online cu excepția produselor alimentare și a produselor farmaceutice. În privința deplasărilor, chiar și în automobil nu mai mult de două persoane și doar strict cu importanță vitală. Persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani pot să se deplaseze prin oraș doar între ora 09.00 și ora 13.00. Miercuri au fost aplicate 46 de contravenții pentru încălcarea regimului de carantină. Se execută misiuni de patrulare de către forțele de ordine. Noi mizăm pe conștiința cetățenilor și sperăm să fie respectat regimul, altfel nu combatem acest virus.”

În prezent, în regim de carantină se mai află orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani.

sursa foto: agora.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău