Satul polonez lovit de rachetă a devenit o așezare-fantomă peste noapte. Preotul ține slujba cu biserica goală, copiii stau închiși în case

  • 18 Noiembrie 2022 14:03
Satul polonez lovit de rachetă a devenit o așezare-fantomă peste noapte. Preotul ține slujba cu biserica goală, copiii stau închiși în case

Przewodow, un sat din Polonia, aflat chiar la granița cu Ucraina, a fost lovit de o rachetă marți, 15 noiembrie, incident în urma căruia au murit doi oameni. De atunci atmosfera s-a schimbat dramatic în mica comunitate: oamenilor le este teamă să își trimită copiii la școală, preotul ține slujbele cu biserica goală, iar teroarea domnește, scrie ziare.com.

La scurt timp după incident, oamenii s-au baricadat în case. Singurul care a ieși a fost preotul satului, Bogdan Wazny, care s-a dus la biserică să țină slujba, însă lăcașul de cult a fost gol, potrivit The Guardian.

„Granița fizică de aici ne-a separat și mental de războiul din Ucraina. Ne-am simțit mereu așa. Nu am simțit niciodată pericolul aici”, a povestit Wazny jurnaliștilor de la The Guardian a doua zi după aterizarea rachetei.

„Am mai vorbit despre asta, dar nu a fost niciodată o amenințare serioasă. Desigur, eram conștient că războiul se desfășoară, dar nu am auzit niciodată explozii”, a spus Justine Mazurek, în vârstă de 71 de ani.

„Oamenilor le este frică, dar încă nu au avut suficient timp să vorbească între ei, să o proceseze,” a mărturisit o altă localnică.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău