Satul Olimpic și-a deschis oficial porțile, cu zece zile înaintea startului Jocurilor de la Tokyo

  • 13 Iulie 2021 11:29
Satul Olimpic și-a deschis oficial porțile, cu zece zile înaintea startului Jocurilor de la Tokyo

Satul Olimpic de la Tokyo și-a deschis în mod oficial porțile, marți, cu zece zile înaintea startului competiției, amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, informează agenția EFE, citat de AGERPRES.

Însă, spre deosebire de edițiile anterioare, deschiderea s-a făcut cu discreție, fără o ceremonie sau un eveniment special de întâmpinare a sportivilor și delegațiilor oficiale în Satul construit pe 44 de hectare, în districtul Harumi, pe una dintre insulele artificiale din golful Tokyo.

Rezidenții complexului au început să sosească marți în locul în care vor fi cazați pe durata participării lor la Jocuri, în afara atenției mass-media și fără ca organizatorii să dorească să ofere cifre referitoare la primii "chiriași".

În "bula" și formatul simplificat al acestor Jocuri Olimpice, responsabilii comitetului Tokyo-2020 au ales să anuleze ceremoniile de întâmpinare care au caracterizat deschiderea Satului Olimpic la edițiile precedente, dată fiind necesitatea "luării acestor precauții pentru a preveni răspândirea Covid-19", potrivit unui comunicat.

Un număr mare de mașini de poliție au fost parcate în afara Satului sportivilor, în momentul în care autobuzele au intrat în complexul împrejmuit, fără nicio vizibilitate a sosirii lor din exterior.

Organizatorii le-au cerut participanților la Jocuri să-și limiteze la maximum șederea în Satul Olimpic, recomandându-le să intre cu cinci zile înainte de a concura, în principiu, iar apoi să-l părăsească la cel mult două zile după încheierea probelor lor.

Satul Olimpic, care găzduiește săli de mese, o sală de gimnastică și un centru de control antidoping, va avea, de asemenea, o clinică pentru gestionarea potențialelor cazuri de Covid-19, precum și facilități medicale, destinate altor tipuri de situații sanitare.

Utilizarea unei măști va fi, în principiu, obligatorie în zonele comune, precum și atunci când nu se poate garanta o distanță de siguranță adecvată pentru toți sportivii olimpici și paralimpici.

Deschiderea Satului Olimpic a avut loc la o zi după intrarea în vigoare a unei noi stări de urgență la Tokyo, din cauza creșterii numărului cazurilor de infectare cu Covid-19 în ultimele săptămâni și a răspândirii unor variante mai periculoase și contagioase, lucru car ei-a alertat pe experții în sănătate din țară.

Acest lucru i-a determinat, de asemenea, pe organizatori să excludă prezența publicului la aproape toate competițiile olimpice, cu excepția locurilor mai îndepărtate de Tokyo, unde sunt concentrare majoritatea întrecerilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău