Satul European: Trei terenuri de joacă și sport au fost construite la Codreanca, Strășeni

  • 07 Aprilie 2023 15:03
Satul European: Trei terenuri de joacă și sport au fost construite la Codreanca, Strășeni

Peste 2,1 mln de lei (105 mii de euro) au fost investite în localitatea Codreanca, raionul Strășeni în construcția a trei terenuri noi de joacă și sport, dotate cu echipamente moderne. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satul European”, transmite MOLDPRES.

Terenurile de joacă au fost concepute și construite în conformitate cu cele mai recente standarde de siguranță, astfel încât copiii și adulții din comunitate să poată să se joace și să se antreneze într-un mediu sigur și sănătos, scrie sursa citată.

Echipa Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL) și comunitatea locală au colaborat pe tot parcursul proiectului, asigurându-se că obiectivele sunt realizate la cel mai înalt nivel.  

Directorul adjunct al ONDRL, Gheorghe Movileanu, a fost prezent la evenimentul de recepție la tfinalizarea lucrărilor. „Credem că cele trei terenuri de joacă cu echipament sportiv vor deveni locul popular pentru comunitate. Proiectul din satul Codreanca este un exemplu de succes al Programului național „Satul European”, care are ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor în localitățile din Republica Moldova, prin finanțarea proiectelor de infrastructură”, a subliniat oficialul.

Raionul Strășeni beneficiază de 25 de proiecte de dezvoltare locală. Investiția totală pentru realizarea acestora se ridică la 85 mln de lei. Până în prezent, în raion s-au finalizat șase proiecte.

Foto simbol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău