Satul European: Centrul socio-cultural din satul Hârtop, Cimișlia, a fost dotat cu echipamente moderne

  • 18 Septembrie 19:44
Satul European: Centrul socio-cultural din satul Hârtop, Cimișlia, a fost dotat cu echipamente moderne

Centrul socio-cultural multifuncțional din satul Hârtop, raionul Cimișlia, a fost dotat cu echipamente moderne. Acestea au fost procurate prin Programul „Satul European”, iar investiția se ridică la 4,1 milioane de lei (205 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Un aspect central al proiectului a fost modernizarea infrastructurii existente prin dotarea instituției cu echipamente de sunet și lumini de ultimă generație. Totodată, pentru a asigura un nivel înalt de confort spectatorilor, a fost procurat un set de peste 300 de scaune teatrale.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost achiziționat unui proiector performant, care va fi utilizat pentru organizarea de evenimente comunitare, inclusiv seri de film, proiecții ale evenimentelor sportive și culturale, precum și prezentări și discuții publice.

Astfel, peste 2000 de locuitori din Hârtop și din localitățile învecinate vor avea acces la conținut divers și educativ, bucurându-se de facilitățile oferite de instituție.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), cele două programe guvernamentale „Satul European” și „Satul European Expres” cuprind în total 93 de proiecte de reabilitare și modernizare a Caselor de Cultură. Până în prezent, 27 de Centre Culturale au fost renovate prin intermediul proiectelor de dezvoltare locală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău