Satul European: 21 de proiecte de infrastructură au fost finalizate în luna august

  • 01 Septembrie 2023 12:48
Satul European: 21 de proiecte de infrastructură au fost finalizate în luna august

În luna august, alte 21 de proiecte de infrastructură, incluse în Programul „Satul European”, au fost finalizate, aducând beneficii pentru aproximativ 22 de mii de cetățeni. Pentru realizarea acestora, Guvernul a investit circa 66 de milioane de lei (3,3 mln de euro) din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

Printre proiectele implementate se numără reparația capitală a acoperișului și amenajarea teritoriului unei instituții publice din satul Sturzovca, raionul Glodeni; construcția sistemului de apeduct în satul Bârnova, Ocnița; renovarea Casei de Cultură din Mateuți, Rezina; amenajarea pistei pentru bicicliști și a pietonalei în comuna Telița, raionul Anenii Noi; reconstrucția instituțiilor educaționale din Mârzești, raionul Orhei.

Totodată, în august au fost încheiate lucrările de reconstrucție a acoperișului grădiniței din satul Mărculești, raionul Florești; a fost modernizat Liceul Teoretic din Slobozia Mare, raionul Cahul; a fost reconstruit acoperișul clădirii Centrului social-sportiv din satul Dezghingea, UTA Găgăuzia; a fost amenajat și dotat terenul multifuncțional al grădiniței din satul Pârâta, r-nul Dubăsari.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), Programul „Satul European”, include 497 de proiecte. Dintre acestea, 173 au fost finalizate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău