Satul din Republica Moldova care are o pistă pentru bicicliști. Fiecare al treilea locuitor are bicicletă

  • 18 August 2023 09:02
Satul din Republica Moldova care are o pistă pentru bicicliști. Fiecare al treilea locuitor are bicicletă

În satul Telița, din raionul Anenii Noi, a fost amenajată o pistă pentru bicicliști și au fost construite trotuare moderne. Inițiativa a fost implementată prin programul „Satul European". Guvernul a susținut proiectul cu o finanțare în valoare de 4,6 milioane de lei (230 de mii de euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională Locală, transmite MOLDPRES.

Pista pentru bicicliști oferă o modalitate ecologică și sănătoasă de a practica activitatea fizică și va facilita legăturile dintre diferitele zone ale localității.

Totodată, pe o stradă din localitate au fost construite trotuare moderne și stații pentru transportul public, asigurând accesul sigur la instituțiile educaționale și la alte puncte importante din comunitate.

Primarul din Telița, Rodica Rusu, a afirmat că fiecare al treilea locuitor al satului are bicicletă, și tot mai mulți săteni renunță la automobil, în favoarea acesteia. „Într-o lume în continuă schimbare, Telița se evidențiază prin adoptarea unei abordări inovatoare asupra mobilității. Alegând bicicleta în fața automobilului, comunitatea demonstrează că schimbarea este posibilă și că fiecare pas mic contează în construirea unui viitor sustenabil și mai ecologic”, a mai spus Rodica Rusu.

Programul „Satul European" cuprinde 497 de proiecte. Potrivit Oficiului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), 160 dintre acestea au fost deja finalizate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău