Sassoli: Parlamentul European sprijină din toată inima aderarea României la spațiul Schengen

  • 08 Ianuarie 2020 14:40
Sassoli: Parlamentul European sprijină din toată inima aderarea României la spațiul Schengen

Trimisul special al AGERPRES, Dana Piciu, transmite: Parlamentul European sprijină "din toată inima" aderarea României la spațiul Schengen, a declarat miercuri, președintele acestui for, David Sassoli, adăugând că interesele PE și cele ale României coincid "în mare parte", scrie Agerpres.

"Trebuie ca împreună să facem eforturi pentru a da Uniunii Europene capacitatea de a face să rimeze la diapazon interesele naționale, iar interesele Parlamentului European și cele ale României coincid în mare parte. Această vizită (a premierului român la Bruxelles - n.r.) este doar începutul colaborării dintre noi. (...) Am discutat despre subiecte de ordin european, despre bugetul multianual al UE, în legătură cu care există multă convergență de opinii între noi, dar și despre nevoia de a profita de Pactul Ecologic european pe baza unor criterii comune. Nu trebuie să lăsăm pe nimeni în urmă, Green Deal trebuie să fie o ocazie de dezvoltare, de creștere economică și de creare de noi locuri de muncă. Am amintit, de asemenea, că poziția Parlamentului European în legătură cu aderarea la spațiul Schengen a fost adoptată de mult, Parlamentul sprijină din toată inima aderarea României la spațiul Schengen", a afirmat Sassoli, într-o declarație de presă comună cu premierul Ludovic Orban.

Președintele PE a menționat că Orban l-a invitat în România, adăugând că speră că va putea efectua această vizită în 2020. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău