Șase vameși, concediați pentru încălcări flagrante ale legislației

  • 28 Februarie 2018 16:18
Șase vameși, concediați pentru încălcări flagrante ale legislației

Șase inspectori vamali au fost eliberați din funcții după ce investigațiile interne au relevat că aceștia au comis o serie de încălcări flagrante ale legislației, precum și ale normelor deontologice instituite, transmite INFOTAG.

Primul caz a fost depistat la postul vamal "Costești", unde trei inspectori au admis introducerea în țară a mai multor unități de transport cu numere de înmatriculare străine, care aveau expirat termenul maxim de aflare pe teritoriul Republicii Moldova.

Alți doi angajați au ajuns în vizorul subdiviziunii responsabile de securitatea internă a Serviciului Vamal, după ce s-a stabilit că aceștia și-au însușit ilegal mai mu lte pachete de țigări, care depășeau limita admisibilă la intrarea în România.

Ambele încălcări au fost consemnate la postul vamal "Leușeni".

Un angajat al postului vamal "Sculeni" este sancționat pentru că a permis introducerea în țară a mai multor loturi de încălțăminte uzată, care, conform legislației, este prohibită la import. Mărfurile au fost reținute în cea de-a doua linie de control. Cercetările preliminare au indicat asupra faptului că microbuzul, în care au fost găsite bunurile, a traversat frontiera prin postul vamal "Sculeni", fiind stabilit și inspectorul care a autorizat trecerea.

Conducerea Serviciului Vamal îndeamnă cetățenii să sesizeze orice abuzuri sau fapte de comportament corupțional, comise de către angajații instituției. Acestea pot fi denunțate la Linia specializată anticorupție a Serviciului Vamal +373 22 574-111, fiind garantată confidențialitatea identității persoanei care depune sesizarea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău