Șase unități de tehnică pentru intervenții în incendii vor ajunge în subdiviziunile IGSU ale mai multor localități din R. Moldova

  • 03 Octombrie 2023 11:44
Șase unități de tehnică pentru intervenții în incendii vor ajunge în subdiviziunile IGSU ale mai multor localități din R. Moldova

Astăzi, 3 octombrie, la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a avut loc ceremonia solemnă de transmitere a 6 unități de tehnică pentru intervenții în incendii. Donația a fost efectuată din partea pompierilor voluntari din Republica Austria, anunță IGSU.

În cadrul evenimentului a participat șeful IGSU, colonel Oprea Alexandru, conducătorul echipei de pompieri voluntari din Austria, dl. Kohler Johannes Michael, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale și pompierii voluntari din Austria.

Cele 6 autospeciale oferite de pompierii voluntari vor ajunge în subdiviziunile IGSU din Telenești și Orhei, dar și pentru următoarele posturi teritoriale de salvatori și pompieri din localitățile Trebujeni, raionul Orhei, Suhuluceni, raionul Telenești și Cîrnățenii Noi, raionul Căușeni.

Potrivit IGSU, la moment în Republica Moldova sunt 68 de posturi teritoriale de salvatori și pompieri, iar 20 dintre ele funcționează pe bază de voluntariat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:98 %
Vint:6,69 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău