Șase state americane au înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu Covid-19

  • 17 Iunie 2020 08:53
Șase state americane au înregistrat un număr record de îmbolnăviri cu Covid-19

umărul infecțiilor cu noul coronavirus au atins, marți, un nou record în șase state americane marți. Îmbolnăvirile continuă să crească pentru a doua săptămână consecutiv, dar autoritățile locale merg mai departe cu planurile de relansare a economiei, scrie Reuters.

Arizona, Florida, Oklahoma, Oregon și Texas au raportat creșteri în ceea ce privește infecțiile cu noul coronavirus. Nevada a raportat, de asemenea, cel mai mare număr de îmbolnăviri o singură zi, după o scădere care a început pe 23 mai.

Oficialii din domeniul sănătății din multe state atribuie noua creștere a îmbolnăvirilor, deschiderii întreprinderilor și ieșirilor în aer din ultimul weekend din luna mai, când americanii au sărbătorit Memorial Day.

Multe state pun creșterea pe seama protestelor izbucnite după moartea lui George FLoyd, care au scos în stradă zeci de mii de oameni.

În Oregon, oficialii din domeniul sănătății încearcă să țină sub control un focar de peste 200 de cazuri, apărut după ce mai mulți oameni au participat la o adunare organizată de Biserica Penticostală.

În Texas, guvernatorul Greg Abbott a spus că numărul record de cazuri noi se datorează în special faptului că se fac mai multe testări.

În Oklahoma, unde președintele Donald Trump intenționează să organizeze, sâmbătă, un miting electoral într-o arenă închisă, numărul cazurilor noi a crescut în ultimele zile cu 68%.

Vicepreședintele Mike Pence a declarat, marți, că echipa președintelui Trump ia în calcul organizarea evenimentului de la Tusla în altă parte, eventual în aer liber, mai ales că virusul se răspândește mult mai repede în spațiile închise.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău