Șase pretendenți și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al municipiului Bălți

  • 06 Octombrie 2021 18:24
Șase pretendenți și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al municipiului Bălți

La Bălți, șase pretendenți și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar al municipiului la alegerile locale noi din 21 noiembrie.

După cum anunță portalul nordnews.md, patru reprezintă partide și blocuri electorale, iar doi intenționează să participe în calitate de candidați independenți.

Este vorba despre Boris Marcoci de la PAS, Maxim Burduja desemnat de PUN, Ion Straciuc de la PACE și de Alexandr Nesterovschi din partea BeCS. Fosta membră a Platformei DA ex-deputata Arina Spătaru și viceprimarul de Bălți Nicolai Grigorișin, unul dintre apropiații lui Renato Usatîi urmează să adune semnături pentru a se înscrie în cursa electorală ca independenți.

Potrivit legislației electorale, candidații independenți trebuie să prezinte peste cinci mii de semnături în susținerea lor pentru a fi înregistrați.

Alegeri noi la Bălți au loc după ce fost primarul Renato Usatîi și-a dat demisia ca urmare a faptului că partidul său a înregistrat un scor slab la alegerile anticipate din 11 iulie și nu a acces în Legislativ.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău