Șase persoane vor fi sancționate pentru scurgerile de informații în timpul examenelor de absolvire a gimnaziului

  • 10 Septembrie 13:49
Șase persoane vor fi sancționate pentru scurgerile de informații în timpul examenelor de absolvire a gimnaziului

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că șase persoane vor fi sancționate pentru scurgerile de informații din timpul examenelor de absolvire a gimnaziului, din sesiunea 2024.

 
Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, persoanele identificate sunt din raioanele Glodeni, Criuleni, Sîngerei, Florești și Anenii Noi.
 
„În urma desfășurării anchetei, Inspectoratul Național de Investigații a informat MEC că a identificat 6 persoane care se fac vinovate de comiterea faptei culpabile prevăzute de art. 3304 Cod Contravențional Publicarea subiectelor pentru examenele de absolvirea a gimnaziului și de bacalaureat, precum și a soluțiilor acestora, care se sancționează cu amendă de la 30 la 90 de unități convenționale (în cazul persoanelor fizice), cu amendă de la 150 la 240 de unități convenționale (în cazul persoanelor juridice), cu amendă de la 150 la 240 de unități convenționale (în cazul persoanei cu funcție de răspundere) cu privarea de dreptul de a deține anumite funcții sau de dreptul de a desfășura anumite activități pe un termen de la 3 luni la un an”, se arată în comunicatul MEC. 
 
Ministerul Educației și Cercetării menționează că va monitoriza în continuare rezultatele anchetei și va depune toate eforturile pentru a asigura un mediu educațional corect, transparent și echitabil pentru toți elevii. Orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:6,69 m/s
Wed
16
Thu
16
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău